sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Mansikkakakkua, suklaakakkua ja pikkujouluja =)

Tänään tein Heidin miehelle pari synttärikakkua. Mika pitää suklaasta, joten tein suklaakakun ja Mikan sukulaisille toivottiin perinteistä kermakakkua.


Olen näihin kakkuihin tyytyväinen vaikka kaikki ei mennyt ihan putkeen. Kehaisin juuri miehelleni että kakkujen paisto alkaa sujumaan rutiinilla. No eikös sitten sen jälkeen sattunut kaikenlaista. Suklaakakun paistossa irtopohjavuoka alkoi vuotamaan ja osa taikinasta jäi uunin pohjalle.
Sain kuitenkin leikattua valmiista pohjasta kolme kerrosta, vaikka siitä tuli vähän matalampi kuin oli taŕkoitus.
Olin suunnitellut kirjoittavani suklaakakun päälle sanat "onnea Mika" valkosuklaalla. Sitten huomasin että pikku pursoittimesta puuttui yksi oleellinen osa, joten se oli käyttökelvoton. Sitten sain ihan hassun ajatuksen pursottaa suklaata lääkeruiskulla...no eihän siitä tullut kuin sotkua.
Onneksi kaapista löytyi valkosuklaa ja maitosuklaa jämiä joista sain tehtyä koristeet. Nimilaatta on sokerimassaa ja tekstin tein ruskealla elintarvikevärillä, käyttäen hamamstikkua kynänä =)
Mansikkakakakun pohja meinasi murentua käsiin kun sitä leikkasin, syytä en tiedä. Välillä tulee vieläkin näitä ihme yllätyksiä leipoessa vaikka pohjia on tullut paistettua jo monta. Onneksi pohjan saa kuitenkin aina nätiksi kasaamalla se kelmutettuun irtopohjavuokaan.

Mansikkakakun tein viiden munan pohjalla, täytin vaniljavanukastäytteellä (resepti Kinuskikissalta). Kakun päällä on mansikoita ja mustaherukoita sekä kiilletttä. Kermalla tein pursotukset. Pursotusjälki alkaa vihdoinkin paranemaan, nyt haluan tehdä paljon kermakakkuja...innostuin siitä hommasta =)
Kiilteen tein myös ensimmäisen kerran ja se oli helppoa. Tässä mansikkakakun resepti.


Mansikkakakku (15 hlöä)


  • 5 munaa, saman verran sokeria, jauhoja, ja 2 tl leivinjauhetta
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vaahtoon varovasti käännellen
- Paista irtopohjavuoassa uunin alatasolla 175 asteessa 30-40 min
- Anna jäähtyä ennen leikkaamista (Leikkaaminen helpottuu jos pidät pohjaa jääkaapissa)

Vaniljavanukastäyte

  • 2 prk (120g kpl) vaniljavanukasta
  • 4 dl vispikermaa
  • 1/2 dl vaniljakreemijauhetta
- Vatkaa kerma vaahdoksi
- Vatkaa joukkoon vanukkaat ja kreemijauhe
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, kostuta vaniljamaidolla kaikki levyt.
- Laita levyjen päälle vaniljatäytettä
- Jätä päällimmäinen levy täyttämättä mutta muista kostuttaa se =)

Koristelu

  • 200g pakastemansikkaa
  • 50g mustaherukkaa
  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 2-3 rkl vaniljakreemijauhetta

-  Asettele kakun päälle marjat
- Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri vähitellen kokoajan sekoittaen
- Anna seoksen jäähtyä, välillä sekoittaen
- Lusikoi kiillettä tasaisesti marjojen päälle
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa kreemijauhe
- Tee reunoille pursotukset

Suklaakakun tein kolmen munan suklaakakkupohjasta, täytteeksi toivottiin samaa kuin Oivan kakussa, eli tummasuklaa-mascarponea. Sen kaveriksi laitettiin vadelmakastiketta. Kakun kuorrutin tummalla suklaalla, jonka seassa oli kermaa. Suklaakoristeet tein valko ja maitosuklaasta, veitsellä "höyläten".


Kakkujen leipomisen ohella meillä vietettiin pikkujouluja kotona. Aada sai ihan itse paistaa ja koristella piparit.


Tehtiin myös joulutorttuja uudella maulla. Torttujen keskelle laitoin vaniljatuorejuustoa (Halvan), joka oli herkullista omena-kaneli marmeladin ja mantelirouheen kanssa.


Tämän vuoden joulukalenterin tein vessapaperirullista, en halunnut ostaa lapsille tylsiä suklaakalentereita =)


Ei tää nyt ihan samannäköinen ole kuin Kodin kuvalehdessä, mutta ajatus on tärkein =)

Lopuksi vielä vähän kynttilätunnelmaa =)


Hyvää joulunodotusta kaikille =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti