sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Suklaatoukan kakku

Tein miehelleni (joka rakastaa suklaata) kunnon suklaakakun. Tämä kakku on aikuisten makuun, ehkä joidenkin lastenkin jotka pitävät voimakkaista mauista. (En oo ihan varma miten tuo maku sana taivutetaan)
Tämä kakku sopii vaikka Joulupöytäänkin.


Tähän kakkuun tein Valkosuklaa-kakkupohjan, jonka olen joskus aikoja sitten tehnyt. Valkosuklaakakkupohja on tosi maukas, ja tuhti. Ihan erilainen kuin tavallinen sokerikakkupohja. Täytteet tein aika yksinkertaisiksi, jottei makuja tulisi liikaa. Kakun välissä on tummasuklaatäyte ja valkosuklaa-appelsiinitäyte. Kakun päällä on pähkinävalkosuklaata sekoitettuna kermaan. Kakun reunoilla on noin 30 kpl Kinder bueno patukkaa!
Tässä ohje kakkuun =) Tästä ohjeesta tulee iso kakku, josta riittää syötävää 15-20 hengelle.

Suklaatoukan kakku



Valkosukla-kakkupohja (15 hlö)





- 150g voita
-150g valkosuklaata
- 5 munankeltuaista
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 5 munanvalkuaista


(Kostutus: 4 dl maitoa, 4 tl vaniljasokeria)

1. Valmista kakku jo edellisenä päivänä ja säilytä jääkaapissa. Seuraavana päivänä kakku on helppo leikata kolmeen osaan.
Sulata kattilassa voi ja nosta jäähtymään, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vaahdota valkuaiset eri astiassa kovaksi vaahdoksi.

2. Lisää keltuaisvaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasva seos. Nostele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.
Kaada taikina 24 cm vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 min, uunin keskitasossa.


3. Leikkaa kakkupohja seuraavana päivänä jääkaappikylmänä kolmeen osaan ja kostuta


Tummasuklaatäyte (viiden munan kakun yhteen tai kahteen väliin, riippuen siitä miten paljon haluat täytettä yhteen väliin)




- 2,5 dl suklaakermaa

- 200g tummaa suklaata
- 1 prk maitorahkaa
- 3 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi, lisää maitorahka

2. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa
3. Lisää suklaa ja sokeri kermavaahtoon
4. Laita kakun väliin täytettä

Appelsiini-valkosuklaatäyte




- 1 rasia appelsiinituorejuustoa

- 2,5 dl vispikermaa
- 50g valkosuklaata
-2 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi

2. Lisää tuorejuusto
3. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa
4. Lisää suklaa kerma-tuorejuustoseokseen
5. Laita kakun väliin

Valkosuklaa-pähkinä kuorrute





- 200g Pandan valkosuklaata

- 200g Pirkan pähkinävalkosuklaata
- 1 dl kuohukermaa
( 30 Kinderpatukkaa tai 30 kpl suklaalevyn riviä, lahjanarua)

1. Lämmitä kerma kattilassa kädenlämpöiseksi ( ei saa kiehua)

2. Pilko suklaa paloiksi ja lisää kermaan kokoajan sekoittaen kunnes seos on tasaista.
3. Kaada kakun päälle ja myös reunoille jotta saat patukat pysymään paremmin kiinni
4. Kiinnitä noin 30 kpl  Kinder Bueno patukkaa (Voit korvata esim Suklaalevyn riveillä)
5. Voit vielä laittaa kakun ympärille lahjanarun koristeeksi jonka synttärisankari voi sitten leikata =)

Jos pidät suklaasta ja makeasta ylipäänsä on tämä kakku sinun mieleesi =) 

Tämän kakun myötä toivotan kaikille Blogini lukijoille oikein maukasta ja suklaista joulua =)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti