maanantai 16. joulukuuta 2013

Nimmparikakku

No niin, reseptiä oli toivottu tähän mun tyttäreni suunnittelemaan ja toteutettuun kakkuun =)
Tänään on Aadan nimipäivä ja viisivuotias prinsessa on koko syksyn miettinyt minkälaisen kakun haluaa nimipäivilleen. Mulla on välillä huono omatunto kun tyttöä niin kiinnostaa leivonta jutut enkä päästä mukaan tekemään. Tottakai saa seurata vierestä kun teen, mutta en uskalla kuitenkaan antaa itse tehdä silloin kun on kyseessä tilauskakku.
No tällä kertaa sai Aada vapaat kädet. Ja heti tuli selkeät toiveet. Karkkia päällä, suklaapohja ja valkosuklaata välissä. Mansikkakin pitäisi maistua. Tällainen siitä sitten tuli =)

Suklaapohja (gluteeniton), valkosuklaa-maitorahkatäyte, mansikkakerma, vaahtokarkit ja pätkiskarkit. 

Aada vei kakun kerhoon, joten en ole itse päässyt sitä maistamaan. Epäilen kyllä että kakku on taivaallista =)
Tässä ohje kakun tekoon, me tehtiin kakku pallon muotoiseksi, sen voi myös tehdä normaalin kakun muotoiseksi.

Aadan kakku (noin 10 hengen)

Pohja:


  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl gluteenitonta tai tavallista vehnäjauhoa
  • 1 dl perunajauhoa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk maitorahkaa
  • 1 pandan suklaalevy
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 liivatelehteä
  • tilkka vettä
Kuorrute:

  • 1 prk mansikkakermaa (Valion)
  • 1 pätkispussi
  • vaahtokarkkeja
  • (Kostutus: Noin 3 dl maitoa, ja 3 tl vaniljasokeria)
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kaada taikinaan pienissä erissä varovasti käännellen kunnes taikina on tasainen
- Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja anna paistua uunin keskitasolla noin 6-8min
- Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä

- Laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen viideksi minuutiksi
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maitorahka, mikrossa sulatettu valkosuklaa ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. 
- Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja purista liivatteista vedet pois. Kiehauta liivatteet ja anna hieman jäähtyä.
- Kaada liivateseos ohuena nauhan suklaa-rahkaseokseen

- Leikkaa torttupohjasta pyöreitä muotoja niin että ne sopii 2l leivontakulhoon. Säästä ylijääneet reunapalat.
- Kelmuta leivontakulho
- Laita leivontakulhon pohjalle pienin torttupala ja kostuta, laita palan päälle täytettä
- Tee näin kunnes kulho täyttyy ja jätä päällimmäiseksi kostutettu torttulevy. ( Käytä reunapalat hyödyksi jos palasi eivät ole oikean kokoisia) Peitä kelmulla.
- Anna hyytyä jääkaapissa 4h tai yön yli.
- Poista kelmut ja laita tarjoiluastia kulhon päälle. Käännä ylösalaisin.

- Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja kuorruta kakku "epätasaiseksi"
- Koristele karkeilla


Aada oli niin ylpeä kakustaan, ja niin on äitikin =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti