maanantai 9. joulukuuta 2013

Puolukka-kinuskikakku

Tänään iski himo leipoa jotain...ihan huvin vuoksi. Päätin että suurin osa aineksista piti löytyä kaapista.
Ei tähän tarvinnutkaan ostaa muuta kuin purkki kuohukermaa ja vaniljarahkaa. Pakkasessa on paljon puolukkaa joten päätin käyttää niitä. Puolukka on aika haastava marja, se on niin hapan ja kirpeä. Itse en ole mikään puolukan ystävä, mutta kakun välissä se on hyvää =)
Tein kakkupohjan gluteenittomista ja jauhoista jotta poikanikin voisi syödä. Tämän reseptin voit tehdä gluteenittomilla tai tavallisilla jauhoilla.
Jos et pidä kirpeän ja makean yhdistelmästä, tai et pidä puolukasta voit korvata ne esim vadelmilla tai muilla marjoilla. Kinuski on ihanaa kaikenlaisten marjojen kanssa =)


Puolukka.kinuskikakku (gluteeniton ja laktoositon) 12-15 syöjää


  • 4 kananmunaa
  • sokeria
  • jauhoja (gluteenittomia tai tavallisia)
  • leivinjauhetta 1 1/2 tl
  • kaakaojauhetta 3 rkl

Täyte:

3 dl pakastettuja puolukoita
1 prk Vaniljarahkaa (Valio)
2,5 dl Vispikermaa (laktoositon)
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta

Kuorrute:

2 dl fariinisokeria
2dl kuohukermaa (laktoositon)
1 rkl voita (laktoositon)

Kostutus: 2dl  laktoositonta maitoa ja 2 tl vaniljasokeria

- Mittaa laseihin munat, sokerit ja kuivat ainekset niin että kaikkia on yhtä paljon
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi muna-sokervaahtoon varovasti käännellen
- Kaada taikina vuokaspraylla tai (voi/korppujauholla) voideltuun 20cm irtopohjavuokaan
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30-40 min
- Jos teet gluteenittomilla jauhoilla, huomioi että pohja on erittäin hauras. Leikkaamista helpottaa jos säilytät pohjaa pari tuntia jääkaapissa ennen leikkaamista.
- Leikkaa pohja kolmeen osaan ja kostuta pohjat vaniljamaidolla
- Laita kahteen väliin reilusti puolukkatäytettä
- Laita kakku jääkaappiin odottamaan, ja tee sillä aikaa kinuskikastike


- Mittaa teflon pintaiseen kattilaan kerma ja sokeri
- Anna kiehahtaa ja keitä sen jälkeen miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 20-30 min
- Tee vesitesti (kaada lasiin kylmää vettä ja nokare kinuskia. Jos kinuski ei liukene veteen se on valmista)
- kaada kuuma kinuski kakun päälle (saa mennä yli reunojen)
- Koristele jäisillä puolukoilla
- Anna vielä jäähtyä jääkaapiissa hetkisen
- Nauti =)


Leivo tämä kakku vaikkapa joulupöytään =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti