perjantai 29. marraskuuta 2013

Teatterikakku

Hannalle tein 18-vuotis syntymäpäiville teatteri-aiheisen kakun. Toiveina oli mansikkaa ja suklaata.
Tein seitsemän munan suklaakakkupohjan, mansikkakastikkeen ja valkosuklaa-mascarponetäytteen. Teatterinaamat on tehty sokerimassasta ja kakku on kuorutettu maitosuklaalla. Pursotukset on kermaa.



Tämän kakun teossa kokeilin taas uusia juttuja. Halusin tehdä ruusupursotuksia, ja en kerennyt sitä harjoittelemaan. Tähän kakkuun tuli siis ekat kermaruusuni. En ole täysin tyytyväinen näihin, pursotustekniikkaa pitää vaan harjoitella lisää =)


Kakun reunoille on vaikea pursottaa ruusuja, helpompi olisi varmaan pursottaa pyöreeseen kakkuun.
Mansikkakastiketta en ole ennen käyttänyt täytekakun väleissä. Ohjeen löysin Pirkan sivuilta, ja tässä se on.

Mansikkakastike

  • 200g pakastemansikkaa
  • 1 dl appelsiinituoremehua
  • 1 rkl sokera
- Laita kohmeiset mansikat mehun kanssa tehosekoittimeen, ja sekoita.
- Lisää sokeria oman maun mukaan
- Tarjoa esim suklaakakkujen kera, tai käytä kakun väleissä

Ota huomioon että mansikkakastike kostuttaa kakkua, joten kostuta maltillisesti kakkulevyt. Itse kostutin vaniljamaidolla ylimmäisen ja alimmaisen levyn, koska ne olivat paksut. Keskilevyä en kostuttanut lainkaan koska se oli ohuempi. 
Mansikkakastike sopii hyvin valkosuklaatäytteen kanssa, miksei sitruunankin.

Kun minulle sanottiin että kakkuun toivottiin teatteri tai musiikki aihetta, minulle tuli ekana mieleen teatteri-naamiot. niinpä tein sellaiset kakun koristeeksi.


Kermaruusuja teen taas parin päivän päästä, ja pääsen harjoittelemaan marjakiilteen tekoa. Siitä sitten taas lisää sunnuntaina =)

1 kommentti: