maanantai 11. marraskuuta 2013

Isänpäivä-kakku

Sain tehdä ystäväni miehelle isänpäiväkakun. Toiveena oli suklaakakku ja vadelmaa =) Ja kakussa piti lukea iskä, sekä sydäntä toivottiin.
Alunperin olin suunnitellut että teen valkosuklaa-mascarpone täytteen jonka seassa on jäisiä vadelmia. Mutta suunnitelmat muuttui kun huomasin että kaupoista ei löytynyt suomalaisia vadelmia. Ulkomaisia siis ostin ja niitähän ei suositella käytettävän jäisinä.
Päädyin siis tekemään Valkosuklaa-mascarpone täytteen ja vadelmakastikkeen. Se olikin hyvä päätös, yhdistelmä oli ihana. Kakun kuorrutin suklaalla ja koristeet sokerimassaa ja  kaupan valmiita sokerikoristeita.
Kuvan alla resepti tähän ihanaan suklaaherkkuun!


Suklaa-mascarpone kakku (8-10 hengen)

Pohja:

3 munaa
Vehnäjauhoja
Tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
(kostutus: noin 2dl maitoa ja 2tl vaniljasokeria)

Täyte:

1 prk mascarpone juustoa
3 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
100g rouhittua valkosuklaata

Vadelmakastike:

200g vadelmia
2-3 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:

130g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Lisäksi sokerimassaa ja sokerikoristeita koristeluun


  • Mittaa kolmeen eri lasiin munat, sokeri ja jauhot niin että kaikkia on yhtä paljon
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  • Sekoita joukkoon jauhoseos siivilän läpi varovasti käännellen
  • Kaada taikina 20cm irtopohjavuokaan (korppujauhoitettuun tai vuokasprayllä suihkutettuun)
  • Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 min (tarkista kyspyys hammastikulla)
  • Anna pohjan jäähtyä kunnolla, ja leikkaa kolmeen osaan
  • Valmista täyte, vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää juusto sekä rouhittu suklaa.
  • Valmista vadelmakastike, kiehauta kattilassa sitruunamehu, sokeri ja vadelmat. Anna jäähtyä.
  • Kostuta kakkupohjat vaniljamaidolla (huomioi että vadelmakastike myös kostuttaa)
  • Laita kostutetun pohjan päälle ohut kerros vadelmakastiketta ja paksumpi kerros täytettä. Täytä näin kaksi levyä ja laita päällimmäinen levy kakun päälle. Jos kasasit kakun kelmutettuun irtpohjavuokaan, anna tekeytyä vaikka yön yli.
  • Valmista suklaakuorrute. Sulata suklaa mikrossa, lämmitä kuohukerma kattilassa (Huom, älä keitä).
  •  Ota kattila pois liedeltä ja sekoita suklaa joukkoon. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista.
  •  Kaada kakun päälle ja reunoille, tasoita.
  • Anna suklaan kovettua jääkaapissa ja koristele vasta sitten =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti