perjantai 8. marraskuuta 2013

Angry birds-kakut

No niin tulihan se kakku-aihe jota olin jo pitkään odotellut. Vihaiset linnut ei ole mun sydäntä lähellä, mutta oli silti hauska tehdä niistä kakut =)
Kakuiksi toivottiin musta ja keltainen lintu, täytteeksi lakritsia ja sen kanssa jotain raikasta.
Päädyimme siis Kinuskikissan ihanaan lakritsitäytteeseen ja sen kanssa sitruunamousse raikastamaan.


Kakkua piti riittää 20 hengelle joten paistoin kolme kääretorttupohjaa joista leikkasin pyöreitä muotoja ja kasaasin ne täytteineeen yhteen kolmen litran ja toisen puolentoista litran kelmutettuun pyöreään kulhoon. Kaikki jämäpalat kannattaa hyödyntää kasausvaiheessa, ja kulho täytetään ihan ylös asti. 
Kasasin kakkua vielä pieneen kahvikuppiin jotta saisin keltaiselle linnulle tehtyä suippomallisen pään.
Joka toisessa välillä oli sitruunamoussea ja joka toisessa lakritsitäytettä.
Kun kasaat kulhoon kakkua, suosittelen käyttämään täytteitä jotka sisältää liivatetta. Näin kakku pysyy parhaiten pyöreässä muodosssaan. Kakku saa hyytyä yön yli jääkaapissa ennen kumoamista. 
Kinuskikissan lakritsitäyte oli herkullista, mutta tässä kakussa se olisi kaivannut liivatetta. Musta kakku pääsi hieman leviämään alhaalta. Tässä ohje suussa sulavaan lakritsitäytteeseen =) Itse tein tämän ohjeen mukaan tuplasatsin.

Lakritsitäyte (pieneen kakkuun) 

125 g Kick-karkkeja tai -patukoita
1 ½ dl kuohukermaa
1 ¼ dl Flora Vispiä tai vispikermaa
(¼ dl vaniljakreemijauhetta)
2 liivatelehteä (jos teet muotokakkua)

Pilko Kick-karkit pieniksi paloiksi ja laita ne kuohukerman kanssa teflonpintaiseen kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. Kaada vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Anna olla jääkaapissa, kunnes kastike on täysin kylmää. Muutama tunti ei riitä, tee kastike mielellään jo edellispäivänä.
Jos käytät liivatetta, laita liivatteet runsaaseen veteen 5 minuutiksi jonka jälkeen keitä tilkassa vettä, anna hieman jäähtyä ja lisää ohuena nauhana kastikkeeseen. (Huom, en ole itse kokeillut tätä, mutta uskoisin sen toimivan) 

Vatkaa kylmä lakritsikastike jämäkäksi vaahdoksi.
Vaahdota myös Flora Vispi. Yhdistä vaahdot keskenään. Jatka vaahdottamista, kunnes seos on riittävän jämäkkää pohjan päälle levitettäväksi. Vaahdon jämäköittämiseen voi käyttää myös vaniljakreemijauhetta. Levitä täyte kakkupohjan päälle.

Sitruunamoussea olenkin käyttänyt monta kertaa, se on vaan niin hyvä yhdistelmä makean täytteen kanssa. Ohjeen löydät esimerkiksi leppäkerttukakku tekstistäni.

Näihin kakkuihin minulla meni kaksi mustaa sokerimassapakettia, yksi keltainen ja yksi valkoinen. 
Valkoisesta sain tehtyä nokkaa, kulmakarvaa, silmiä ym koristeluja nestemäisiä värejä käyttäen. Suosittelen käyttämään suoja hansikkaita kun värjäät, mulla on aika rumat kädet tällä hetkellä =)

Sokerimassan alle laitoin sokerikreemin joka oli maustettu sitruunamehulla.

Keltaisen linnun tein siis 1 1/2 litran kulhoon ja pieneen kahvikuppiin. Nämä laitoin päällekkäin ja leikkasin hieman tuota ylä-osaa suippo malliseksi. Kreemin avulla pystyt vielä muotoilemaan lintua.


Nokka ja linnun hiustupsut sain pysymään kiinni hammastikkujen avulla. Muut koristeet liimasin elintarvikeliimalla.



Kaikista haastavinta tässä projektissa oli nuo lintujen nokat. Mulla meni tovi ennen kun tajusin miten saisin ne muotoiltua. Kun katsoo linnuista kuvia, niin niilllä on sellaiset jännät viisi-kulmaiset nokat. Mutta minä päädyin tällaisiin ja olen ihan tyytyväinen niihin.


Kohta onkin oman poikani synttärit, ja silloin aattelin tehdä vuoren jota pitkin ajaa autoja =)
Siinä onkin kivasti haastetta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti