sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Karkkikakku

Naapurin poika täytti vuosia ja sain tilauksena pienen kermakakun, vaatimuksena ei muuta kuin suklaista =)
Sain siis vapaat kädet. Aikaa oli päivän verran suunnitella joten aattelin suosiolla tehdä vähän yksinkertaisempaa. Päätin tehdä värikkään karkkikakun.



 Oli kiva saada harjoitella pursotusta, ja nyt tällä kertaa tuntui vihdoinkin siltä että olin aika tyytyväinen lopputulokseen. Joten ehkä minustakin tulee jonain päivänä taitava pursottelija!
Tilaukseen meni tupperin pursotin, ittellä kun on vaan yksi pieni pursotin kolmella tyllalla. Pienet pursotukset ei sovi isoihin kakkuihin. Mutta asiaan...Tein neljän munan suklaakakkupohjan (munia, sokeria, jauhoja yhtä paljon) ja jauhojen sekaan 3 rkl tummaa kaakaojauhetta sekä 1-2 tl leivinjauhetta).
Kakun väliin tuli valkosuklaatäyte. Nyt en tällä kertaa tehnyt moussea jota yleensä teen. Valkosuklaamousse on ihanan makuinen mutta halusin kokeilla muuta. Tämä valkosuklaatäyte on hieman helpompi ja siinä on rahkan makua. Ohjeen löysin Caramelli cakes blogista.

Valkosuklaatäyte (4 munan kakun kahteen väliin ja kuorrutukseen)


2,5 dl Flora vispiä
200 g maitorahkaa
100-130 g valkosuklaata (itse käytän Pandaa)
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri sekä maitorahka. Lisää vaahtotäytettä vähän kerrallaan suklaan sekaan. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakkku jääkaappiin hetkeksi hyytymään. Voit myös vaihtoehtoisesti laittaa täytteen vähäksi aikaa jääkaappiin ja levittää hieman hyytyneen täytteen kakkupohjan päälle. Näin kannattaa toimia silloin kun ei täytä kakkua reunavuoassa. (Jos täyte näyttää löysältä ja haluat päästä nopeasti täyttämään, voit laittaa 3 kpl liivatteita).


Reunat koristelin suklaakermalla ja päälle laitoin pussillisen M&M karkkeja. Kirjaimet ja numerot tein sokerimassasta. Tätä kakkua teki mieli itsekkin maistaa niin maukkaalta se näyttää, minä kun rakastan noita M&M karkkeja!
Ensi viikonloppuna saan tehdä ekaa kertaa Angry birds kakkuja! Siitä sitten lisää ensi kerralla =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti