maanantai 18. marraskuuta 2013

Autokakut

Eipä ollut vaikeaa päättää oman poikani 2-vuotis kakun teemaa. Oiva on leikkinyt pikku-autoilla siitä asti kun oppi istumaan ja tarttumaan leluihin =) Ja varsin rakas on autorata, joten siltä pohjalta lähdin suunnittelemaan synttärikakkua. Alunperin olin tekemässä kolmikerroksista autokakkua, mutta suunnitelma hieman muuttui koska en olisi saanut kolmikerroksista kakkua mahtumaan meidän jääkaappiin.
Kakut piti tehdä gluteenittomina, ja tähän laitankin nytten gluteenittoman suklaakääretorttupohjan ohjeen.
Gluteeniton pohja on hieman erinlainen jos vertaa vehnästä tehtyyn. Gluteeniton on paljon kosteampi mutta hieman hauras, eli murenee helpommin. Mutta se ei mun mielestä haittaa yhtään. Gluteeniton kakkupohja maistuu myös erilaiselta, ehkäpä vähän maukkaampi kuin tavallinen.
Tässä kuvia valmiista kakuista...






Näistä kakuista riitti syömistä noin 40 hengelle =) Tuli tehtyä ehkä taas vähän liikaa, mutta saipahan pitää rääppiäisiä ja jakaa naapureille taas vähän maistiaisia.
Näihin kakkuihin meni kolme pellillistä gluteenitonta suklaakääretorttupohjaa, ja tässä sen ohje.

Gluteeniton suklaakääretorttupohja


  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 dl gluteenitonta jauheseosta
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan varovasti käännellen
- Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla 6-8 min
- Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä

Torttulevyistä leikkasin pyöreitä paloja jotka kasasin kelmutettuihin 2 ja 3l leivontakulhoihin täytteiden kanssa. Alimmaiseksi tulee kostutettu kääretorttupala, päälle täytettä ja sitten taas levy. Näin jatkat kunnes kulho on täysi. Päällimäiseksi jää torttulevy. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä voit kumota kakut tarjoilualustoille. 


Kakut kuorrutin kaakaokreemillä, sillä samalla jota käytin Dumle-kuppikakkuihin. Kaakaokreemin tein tuplasatsina ja riitti hyvin.


Kakkujen väliin tein mangomoussen, mutta mangon maku ei tullut toivomallani tavalla läpi joten sitä reseptiä pitää vielä kehitellä. Toisena täytteenä oli tummasuklaa-mascarponetäyte. Joka on sama mitä käytin isänpäivä kakussa (valkosuklaa-mascarpone). Valkoisen suklaan korvasin tummalla. Olen nyt hurahtanut mascarponen makuun, se on niin raikas ja pehmeä. Mascarpone täytteen tein tuplana.

Sokerimassaa meni näihin kakkuihin yhteensä neljä pakettia vihreää, noin puoli pakettia mustaa ja yksi valkoinen jota värjäsin eri väreillä ja käytin kaikkiin koristeiden tekemiseen.
"Hiekka" kakkujen alapuolella on mantelirouhetta. Sitä meni yksi pussi.


Oiva tykkäsi kakusta, hututeli vaan "auto, auto" ja istui tunnin pöydän päässä herkuttelemassa. Poika oli onneissaan kun pääsi kerrankin syömään kakkua, yleensä kun poika saa vaan nähdä äidin tekemiä kakkuja ja sitten ne haetaan pois =) Isompi tyttö tykkäsi myös kakusta ja hänellä onkin jo tarkat visiot siitä mitä hänen kuusi vuotis juhlissa tarjotaan. Kuulemma barbie-kakkua, korkokenkäkakkua ja suklaa whoopieseja ;) Synttärit on vasta Helmikuussa, mutta niistä puhutaan jo jatkuvasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti