maanantai 7. lokakuuta 2013

Muumikakku

Rakas kummipoikani täytti jo huikeat 3-vuotta ja tarjouduin tekemään hänelle kakkua. Tiesin että Taavi tykkää kovasti muumeista, joten aihe oli helppo keksiä. Halusin tehdä värikkään muumikakun ja halusin kokeilla tehdä ensimmäistä kertaa muumihahmoja sokerimassasta.Hattivatit halusin myös mukaan koska mun mielestä ne on niin hauskan näköisiä.Tämän kakun idea on että muumipeikko pelastaa Nipsun hatti-vatti merestä. Ja tässä lopputulos =)


Alin pohja on 8 munan sokerikakkupohja. Ylempi on kolmen munan pohja jonka leikkasin kolmeen kerrokseen ja näistä kerroksista leikkasin vielä pyöreitä muotoja. Pyöreät palat kokosin täytteineen pieneen kulhoon, ja annoin hyytyä yön yli. Kerrosten välissä on pahvia, näin ylemmän kakun kosteus ei siirry alimpaan ja kakkua on helpompi leikata.
Täytteeksi toivottiin puolukkaa ja kinuskia. Tein puolukkamoussen ja kokeilin ekaa kertaa tehdä Omar karkeista kinuskin makuisen kastikkeen. Tykkäsin itse kovasti Omar-kastikkeesta, se oli ihanan pehmeä suussa. Kastikkeen valmistamiseen tarvitset pussin Omar-karkkia ja 2 dl kuohukermaa. Aineksia keitetään hiljalleen kattilassa noin 15 minuuttia.Tästä kasikkeesta riittää 5 munan kakkupohjan väleihin. Jos haluat isompaan kakkuun, tee tuplasatsi.
Kakun kuorrutin sokerikreemillä ja kaikki muut koristeet on sokerimassaa, paitsi ruoho on marsipaania.
Nipsun värjäsin ruskeaksi elintarvikevärillä, samoin keltaiset kukat keltaisella värillä.

Nipsu tuli jostain syystä hieman ryppyiseksi...muuten olen aika tyytyväinen ensimmäisiin muumi hahmoihini.

Nipsun sain pysymään kukkulassa kiinni hammastikun avulla.



Taavi söi ensimmäiseksi muumipeikon, ja halusin syödä muitakin koristeita, kyllä tais jonkun verran kakkuakin mennä suuhun =)
Tämä kakku oli niin hauska tehdä, vaikkakin aikaa meni tovi...niin menee aina kun on uusi aihe työn alla. Viikon päästä teen avain-kakun, joten uusia haasteita taas tiedossa =)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti