tiistai 15. lokakuuta 2013

Suolapähkinä-kinuski suklaakakku

Pähkäilin pitkään mitä hyvää tekisin mamma treffeille. Olen pitkään haaveillut kakusta jossa olis suolaista, makeaa ja kinuskia. Etsiskelin netistä reseptejä enkä oikein löytänyt sopivaa. Niinpä sovelsin hieman =) Tein kakkupohjan Brownies-ohjeella jotta siitä tulisi oikein suklaisaa. Kakun kuorrutin ihan perinteisellä kinuskikastikkeella johon sekoitin suolapähkinöitä.


Tässä ohje tähän syntisen hyvään kakkuun!

Pohja:


  • 150g voita
  • 200g tummaa suklaata
  • 3 munaa
  • 2,5dl sokeria
  • 1,5dl vehnäjauhoja
  • 0,5dl kaakaojauhetta
  • 0,5 rkl vaniljasokeria
Kuorrutus;

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokera
  • 1dl fariinisokeria
  • 1 rkl voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150g murskattuja suolapähkinöitä
- Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa
- Sulata voi
- Sekoita kaikki ainekset yhteen
- Kaada taikina 26cm leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30 minuuttia
- Anna pohjan jäähtyä
- Tee sillä aikaa kuorrute
- Mittaa kattilaan kaikki ainekset paitsi pähkinät. Anna kiehahtaa ja sen jälkeen keität keskilämmöllä 20-30 min välillä sekoittaen
- Tee vesitesti jotta tiedät onko kinuksi valmista. Kaada lasiin kylmää vettä ja nokare kastiketta. Jos kastike liukenee veteen se ei ole vielä valmis. Sitten kun kinuski pysyy vedessä nokareena se on valmis. Sekoita lopuksi pähkinät kastikkeeseen ja kaada pohjan päälle. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa 4h tai yön yli.
- Kakun kanssa sopii hyvin esim vaniljakermajäätelö
- Nauti!



2 kommenttia: