lauantai 26. lokakuuta 2013

Halloween kakku

Nyt on viime aikoina tullut leivottua ja myöskin syötyä paljon. Eikä tässä ennen joulua ainakaan tahti hiljene. Tulee synttäreitä ja pikkujouluja ym =) Sain taas hyvän tilaisuuden  tehdä Halloween kakun kun Aadan kummitäti tulee vierailulle. Olen jo pitkään halunnut tehdä lakritsikastikkeen, ei ole vaan tullut sopivaa projektia vastaan. Nyt kehittelin tällaisen kokonaisuuden jossa maistuu raikas sitruuna ja makea lakritsi. Itse rakastan molempia makuja, joten yhdessä ne toimii mainiosti.


Tässä tämän herkullisen kakun ohje;

Sitruuna-lakritsikakku (8-10 annosta)

Pohja:

150g dominokeksiä
75g voita
2 rkl maitoa

Täyte:

1/2 sitruuna kuoren raaste
100g sitruunarahkaa
3/4 dl lemon curd-tahnaa
2 1/2 dl vispikermaa
3 liivatelehteä
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua

Lakritsikastike:

8 Kick-patukkaa
1 1/2 dl kermaa
1 liivatelehti

Koristeet:

Sokerikuorrutetta (kaupan)
Mustaa sokerimassaa

Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen viideksi miinutiksi. Murskaa dominokeksit hienoksi ja sekoita voi sekä maito sekaan. Sekoita tasaiseksi ja painele leivinpaperilla vuoratulle 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Anna jäähtyä jääkaapissa ja tee sillä aikaa täyte. Vatkaa kerma löysähköksi ja lisää sekaan rahka, sitruunatahna, raastettu sitruuna ja sokerit.
Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja lisää liivatteet (muista puristaa liivatteista ylimääräinen vesi pois), anna kiehahtaa ja hieman jäähtyä. Kaada liivateseos täytteeseen hyvin vatkaten.
Kaada täyte keksipohjan päälle, ja anna jäähtyä yön yli jääkaapissa.
Poista seuraavana päivänä kakkuvuoan reunukset ja laita kakku tarjoiluastialle.
Valmista lakritsikastike. Kuumenna kattilassa kerma, lisää joukkoon kick-patukat ja sekoita noin 10 min kunnes kastike on mustaa ja paksuhkoa. Lisää yksi liivatelehti viimeisenä ja sekoita tasaiseksi.
Kaada kakun päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa. Koristele kakkuun hämähäkin seitti sokerikuorrutteella. Lisää kakun päälle sokerimassasta muotoiltu hämähäkki.


Maukasta Halloweenia kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti