perjantai 11. lokakuuta 2013

Avainkakku

Pääsin tekemään kakkua tyttäreni kerhokaverille. Kyseisellä pojalla on aina avain nippu mukana, joten kakun aihe oli arvattavissa ;) Ensiksi mietin teenkö avaimen muotoisen kakun vai pyöreän kakun jonka päällä on avaimet. Päädyin kuitenkin avaimen muotoiseen, jotta pääsisin taas vähän haastamaan itseäni. Tällainen kakusta tuli ja alempana kertomusta tekovaiheista.


Avaimesta piti tulla aika iso koska syöjiä oli noin 20. Sen takia tein myös tuollaisen "läpyskän". Alkuperäisessä hahmotelmassa avaimen alaosa oli paljon pidempi mutta jouduin sitä lyhentää jotta se mahtuisi jääkaappiin.
Ihan ensiksi paistoin 8 munan kakkupohjan sekä pellillisen kääretorttupohjaa. Kakkupohjan leikkasin kolmeen osaan ja muotoilin avaimen ylä-osan niistä. Kääretorttupohjan leikkasin kahteen osaan ja niistä kokosin "läpyskän".


Täytteiksi toivottiin marjoja. Tein vadelmamoussen ja itse kehittelemäni mustikka-mascarpone täytteen. Näitä molempia täytteitä tuli kaikkiin kakun osiin. Tässä herkullisen ja helpon mustikka-mascarpone täytteen ohje:

Mustikka-mascarpone täyte

2,5 dl vispikermaa
1 prk mascarpone juustoa
Noin 4 dl mustikkaa
2 tl vaniljasokeria
Tomusokeria oman maun mukaan (riippuen siitä haluatko makean vai raikkaan täytteen)

- Vatkaa vispikerma kuohkeaksi
- Vatkaa mascarpone, mustikat, ja sokerit sekaan
- Valmis! Syö sellaisenaan tai käytä kakun, tortun tai leivoksen täytteenä

Mä olen ite ihan hulluna tähän täytteseen. Mascarpone antaa niin ihanan samettisen maun, ja mustikka on aina hyvää! Tämä täyte ei liivatetta kaipaa, mascarpone tekee siitä sopivan paksua.



Kakut kuorrutin sitruunan makuisella sokerikreemillä, jotta sokerimassa pysyisi hyvännäköisenä eikä hikoilisi. Sokerikreemi on myös hyvänmakuista.


Sitruuna-sokerikreemi (iso satsi)

250g voita
1 prk tomusokeria
2-3 rkl sitruunamehua

- Notkista huoneenlämpöinen voi vatkaimella
- Lisää tomusokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten
- Lisää viimeiseksi sitruunamehu
- Jos täyte on kovan tuntuista, lämmitä hetki meidolla lämmöllä mikrossa.
- Voit tehdä puolet pienemmän satsin jos sinulla on yksi kakku

Seuraavaksi päällystin kaikki avainkakun osat sokerimassalla, ja koristelin myös. Kakut oli laitettava kolmeen osaan jotta asiakkaani saisi ne mahtumaan jääkaappiin. Kaikki osat on helppo kiinnittää yhteen kun niillä on omat alustat.



Kyllä oli taas niin hauskaa tehdä tätä, vaikka meidän pikkumies antoi mulle vähän lisä haasteita olemalla tosi kiukkuinen ja vaativa sen hetken kun hääräsin kakun parissa. Talon isäntäkin on työmatkalla joten yksin oli selvittävä lastenhoidon ja kakun leipomisen kanssa. Hyvin selvisin, vaikka pari kertaa meinas kakku tippua pöydältä kun pikkumies halusi vähän maistaa.

Huomenna teen sitten gluteenittoman suklaa-mango kääretortun koko poppoolle, niin sitten pääsee myös lapset syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti