tiistai 22. lokakuuta 2013

Luumukakku

Joulu lähestyy...ja sen kunniaksi tein mun lemppari joulukakun joka maistuu ihanasti luumulle, vaniljalle ja piparille. Ohjeen olen bongannut Hellapoliisin kirjasta. Jos haluat tehdä isommalle porukalle kakun niin tee ohjeen mukaan tuplasatsi. Itse tein tuplana ja laitoin 26cm vuokaan, se oli juuri sopivan kokoinen isommalle kakulle. Kakun voit koristella miten haluat. Annan vaan sellaisen pienen vinkin että jos laitat karkkeja kakun päälle niin valitse ruskean värisiä. Tai laita toisen väriset juuri ennen tarjoilua. Värikkkäistä karkeista nimittäin lähtee väriä jääkaapissa. Lisäsin kermapursotuksiin kanelia noin 2tl 2dl kermaan. Näin sain vähän lisää joulumakuja mukaan =)
Tässä ohje tähän helppoon ja herkulliseen luumukakkuun.




LUUMUKAKKU

8-10 annosta

Pohja:
150 g piparkakkuja murustettuna
75 g voita tai margariinia sulatettuna
1 rkl maitoa
ripaus kanelia

Täyte:
4 liivatetta
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljarahkaa
150-200 g luumumarmeladia
(sokeria tarvittaessa)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä tai glögiä

Pinnalle:
100 g luumumarmeladia
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
kaneli-suklaamakeisia


Vuoraa halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.  
Sekoita murustettujen piparkakkujen joukkoon sulatettu voi tai margariini. Lisää joukkoon maito ja ripaus kanelia. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon vaniljarahka, luumumarmeladi ja vaniljasokeri. Mausta tarvittaessa sokerilla.
Kuumenna vesi tai glögi kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Lisää liivateseos täytteeseen hyvin sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Levitä pinnalle luumumarmeladi.
Vaahdota vispikerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kakun reunoille.
Koristele kaneli-suklaamakeisilla tai muilla jouluisilla makeisilla.


Tätä herkkua maistellaan tänään kynttiläkutsuilla =)

2 kommenttia:

  1. Tämä oli namia, pääsin maistamaan kynttiläkutsuilla. Ja ohje on kivan yksinkertainen, joten yritän varmasti itsekin tehdä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Päivi. Tämä kakku on ihana esimerkiksi joulupöytään. Kun on jo maha täynnä suolaisa herkkuja niin tätä kakkua jaksaa vielä syödä. Ei ole liian tuhti tai makea mun mielestä :)

    VastaaPoista