maanantai 16. syyskuuta 2013

Tissikakku

Tällä kertaa pääsin taas kokeilemaan jotain ihan uutta. Mieheni sai kunnian olla bestman parhaan ystävänsä häissä, ja heti kun sain kuulla polttareista ehdotin tissikakkua sinne jälkiruoaksi. Tissikakun tekeminen oli hauska projekti, eikä kovin vaativakaan. Tässä näet valmiin kakun, ja ohjeet löytyy kuvan alta =)



Ihan ekana paistoin kaksi suklaista kääretorttupohjaa. Näistä pohjista leikkasin erikokoisia pyöreitä pohjia jotka kasasin kahteen samankokoiseen kelmuttuun kulhoon täytteineen. Kääretorttupohjasta leikkasin myös tissien alle vatsan.



Täytteeksi tuli mustikoita ja valkosuklaamoussea. Polttarisankarin lempisuklaa on Kalevin mustikka-valkosuklaa joten sen pohjalta kehittelin tämän kakun täytteet. Täytetyt kulhot annoin olla jääkaapissa yön yli ja seuraavana päivänä kumosin kupit kakkualustalle. Vatsan seudun olen kasannut kahdesta samankokoisesta pohja palasta.



Sitten kuorrutin kakun valkosuklaakreemillä, ja tässä vaiheessa pystyy vielä muokkaamaan rintoja ja vatsaa symmetrisiksi kreemin avulla.



Tissikakkuun käytin 3 pkt 250g ihonväristä vaniljanmakuista sokerimassaa. Sokerimassaa jäi reippaasti yli joten kaksikin riittää. Tämä kakku oli mitoitettu 15 hengelle ja aikalailla se oli sopivan kokoinen polttari-seurueelle. Kun iho oli päällä, värjäsin pienen osan ylimääräistä massaa ruskeaksi nestemäisellä väri-aineella ja tein siitä nännit.



Rintojen väliin tein vielä korun, jossa kirjaimet H-P joka on polttarisankarin kutsumanimi. Korun sain kimaltamaan syötävän spräyn avulla. 



Polttariseurue olivat kovasti tykänneet tissikakusta, ja ihmekkös tuo kun kyseessä on nuoria miehiä.
Ainakin tästä kuvasta päätellen, itse sankari oli ainakin tyytyväinen =)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti