maanantai 10. helmikuuta 2014

Korkokenkäkakku ja synttärihumua!

Nyt on tyttäremme ekat juhlat ohi. Porukkaa kävi pitkin päivää yht noin 35 vierasta! Tein kaksi kakkua, korkokenkä ja prinsessakakun. Lisäksi leivoin whoopieseja ja Aada teki rusina-pikkuleipiä. Äiti toi voileipäkakun ja anoppi lihapasteijoita. Aadan kakkuihin tein mansikka ja suklaatäyteet joiden ohjeet oli edellisesssä kirjoituksessa. Nämä täytteet maistui kaikille, ja pidin niistä itsekkin paljon. Niitä siis käytämme jatkossakin.

Korkokenkäkakun välissä mansikka ja valkosuklaatäyte, reunat kuorutettu kermalla, muut koristeet sokerimassaa.

Prinsessakakussa käytin valmista kakkukuvaa joka hieman kerkesi sulaa kun laitoin sen kreemin päälle. Se ei ilmeisesti kestä kosteutta juurikaan. Laitoin kakkukuvan alle sokerimassa levyn ja se auttoi. Kakun reunta pursotin kermalla jonka värjäsin vaaleanvihreäksi nestemäisellä elintarvikevärillä.

Suklaa-whoopiesien väliin laitoin vanilja ja appelsiinituorejuustoa, nam!


Korkokenkäkakkua olen halunnut tehdä jo pitkään, ja nyt sain tilaisuuden. Tyttöni oli nähnyt Pullahiiren kirjassa kuvan korkokenkäkakusta ja halusi omiin juhliinsa sellaisen. Ensimmäiseksi korkokengäksi olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Pieniä juttuja voisi vielä parantaa, mutta aikaa mulla oli tähän projektiin liian vähän joten jouduin tekemään kaiken vähän hosuten. Tässä vielä vähän ohjetta korkonegän tekoon...


Käytin apuna Aadan 28 kokoista kenkää jotta sain mallin kengänpohjasta. Sitten laitoin pohjan pystyasentoon kuivumaan ja aloin tekemään "remmiä".
Taivutin sen myös muotoonsa ja laitoin kelmua alle jotat muoto pysyisi. Pienen koristeen ja kakun koron värjäsin kuparin värisellä sprayllä.


Kaikista vaikein oli minusta tuo koron muotoilu. Sen piti olla tarpeeksi leveä jotta se pitäisi kenkää pystyssä mutta kuitenkin siro.


Sitten viimeistelin kengän valkoisella kanta-osalla, rusetilla ja pohjallisella johon kirjoitin Aadan syntymäajan mustalla elintarviketussilla. Annoin kengän kuivua noin 2 vrk ennen kakun päälle laittoa. Jos kenkä ei ole kunnolla kuivunut se ei pysy pystyssä.


Huomenna olis vielä kaveri-bileet tiedossa. Niihin juhliin teen kaksi Barbie-kakkua. Sellaiset joissa on oikeat Barbie-nuket ja mekot teen kakusta...Sitten kun on kaverijuhlat ohi mennään neljäksi yöksi mummolaan ja unohdetaan kakku-hommat vähäksi aikaa. Täytyy myöntää että leipomisesta kaipaisin pienen tauon =)
Lopuksi vähän kuvia eilisistä juhlista...

Aadan tekemät rusina-pikkuleivät

Itse sankari

Pikkuveli mukana juhlatunnelmassa

Tarjoilut

Wiener paakarin voileipäkakku. Pitäisi itsekkin opetella tekemään näitä =)

Prinsessa-kakku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti