Aloitan ihanalla mansikkapullalla, joka oli todella hyvää. Ohjeen löysin kodin kuvalehdestä...
Innostuin kesällä myös focaccia-leivästä jonka olin luullut olevan erittäin vaivalloinen tehdä, mutta se olikin helppoa ja herkullista =) Selailin eri reseptejä ja päädyin kinuskikissan focaccia reseptiin jossa ei ole oliiveja eikä tomaattia, en pidä kummastakaan leivän päällä. Tässä siis kinuskikissan ohje linkkinä joka taatusti onnistuu =)
http://www.kinuskikissa.fi/focaccia-leipa/
Sitten vielä yksi ehdottomista suosikeistani, suklainen mansikkakakku (juustokakku tyylinen)...sen ohjeen olen napannut Valiolta ja hieman muunnellut sitä...
Mansikka-suklaarahkakakku
Pohja;
150g suklaa-cookiekeksejä
50g juoksevaa rasvaa
1/2 dl (30 g) hasselpähkinärouhetta
Täyte:
3 liivatelehteä
1 prk (2,5 dl)Valio vaahtoutuvaa suklaakermaa
2 prk (à 200 g)Valio maustettua rahkaa vanilja
1 rkl sokeria
2 dl (n. 150 g)tuoreita mansikoita kuutioina
Mansikoita
Mansikkakiille
Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata Oivariini. Yhdistä keksimuru, Oivariini ja pähkinärouhe. Pohjusta leivinpaperilla 22 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen pehmiämään.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla, sekoita välillä. Yhdistä se sähkövatkaimella vaniljarahkan joukkoon. Lisää myös sokeri.
Purista liivatteista vesi. Mittaa pieneen kattilaan 1 rkl vettä. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, nosta kattila levyltä.Yhdistä liivatteet rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto.
Laita pohjan päälle kuutioidut mansikat. Kaada täyte mansikoiden päälle. Jätä kakun pinta pehmeän aaltoilevaksi. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön, jolloin maut tasaantuvat. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
Ripota Mansikka-suklaakakun reunoille suklaakoristeita. Pilko mansikat ja laita tiiviisti kakun päälle, valmista mansikkakiille (http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/kakkukiille.aspx) ja kaada mansikoiden päälle, anna jähmettyä viileässä.
Löysin läheisestä leikkipuistosta punaviinimarjapensaita ja halusin tehdä niistä piirakan. Löysin herkullisen reseptin toisesta blogista (leipikäs) ja tästä linkki ohjeeseen;
http://eija-h.blogspot.fi/2012/08/valkosuklaa-punaviinimarjapiirakka.html
Tämä piirakka on todella hyvää, kannattaa kokeilla =) Vaniljakermajäätelö ja tuoreet punaviinimarjat sopivat erinomaisesti piirakan kanssa!
Kohta lähestyy omat 30-v synttärit! Ajattelin ensin etten jaksa pitää mitään juhlia, mutta en voinut kuitenkaan vastustaa tilaisuutta leipoa...en vaan osaa päättää mitä tehdä..luulen että luvassa on ainakin kauden marjoja eri muodoissa =)
http://www.kinuskikissa.fi/focaccia-leipa/
Sitten vielä yksi ehdottomista suosikeistani, suklainen mansikkakakku (juustokakku tyylinen)...sen ohjeen olen napannut Valiolta ja hieman muunnellut sitä...
Mansikka-suklaarahkakakku
Pohja;
150g suklaa-cookiekeksejä
50g juoksevaa rasvaa
1/2 dl (30 g) hasselpähkinärouhetta
Täyte:
3 liivatelehteä
1 prk (2,5 dl)Valio vaahtoutuvaa suklaakermaa
2 prk (à 200 g)Valio maustettua rahkaa vanilja
1 rkl sokeria
2 dl (n. 150 g)tuoreita mansikoita kuutioina
KORISTEEKSI
Valko ja tummaa suklaataMansikoita
Mansikkakiille
Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata Oivariini. Yhdistä keksimuru, Oivariini ja pähkinärouhe. Pohjusta leivinpaperilla 22 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen pehmiämään.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla, sekoita välillä. Yhdistä se sähkövatkaimella vaniljarahkan joukkoon. Lisää myös sokeri.
Purista liivatteista vesi. Mittaa pieneen kattilaan 1 rkl vettä. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, nosta kattila levyltä.Yhdistä liivatteet rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto.
Laita pohjan päälle kuutioidut mansikat. Kaada täyte mansikoiden päälle. Jätä kakun pinta pehmeän aaltoilevaksi. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön, jolloin maut tasaantuvat. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
Ripota Mansikka-suklaakakun reunoille suklaakoristeita. Pilko mansikat ja laita tiiviisti kakun päälle, valmista mansikkakiille (http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/kakkukiille.aspx) ja kaada mansikoiden päälle, anna jähmettyä viileässä.
http://eija-h.blogspot.fi/2012/08/valkosuklaa-punaviinimarjapiirakka.html
Tämä piirakka on todella hyvää, kannattaa kokeilla =) Vaniljakermajäätelö ja tuoreet punaviinimarjat sopivat erinomaisesti piirakan kanssa!
Kohta lähestyy omat 30-v synttärit! Ajattelin ensin etten jaksa pitää mitään juhlia, mutta en voinut kuitenkaan vastustaa tilaisuutta leipoa...en vaan osaa päättää mitä tehdä..luulen että luvassa on ainakin kauden marjoja eri muodoissa =)
Hei!
VastaaPoistaKun käytit vanilijarahkaa tuohon mansikka-rahkapullaan niin vähensitkö sokerin määrää täytteestä? Satutko muistamaan :)?
Tässä mietin helppoa makeeta työpaikalle leivottavaksi ja olen itsekin joskus tallentanut tämän reseptin Kodin Kuvalehdestä.
Heips, kyllä taisin tehdä ohjeen mukaan eli en vähentänyt sokerin määrää. Ei siitä tullut kuitenkaan mitenkään liian makeaa :) suosittelen kyllä. Yhdestä pellillisestä riittää syömistä monelle :)
VastaaPoista