tiistai 2. huhtikuuta 2013

Makeaa mahan täydeltä

Innostuin esikoisen kanssa koristelemaan munia. Materiaalina käytettiin vanhoja kirjoja, helminauhoja ja pitsinauhoja.


Pääsiäinen on ohi tältä vuodelta ja saatiin taas nauttia maukkaista herkuista. Tänä vuonna ajattelin että haluaisin tehdä suklaa-muna kakun. Se on siis suklaamunan muotoinen täytekakku. Ja jotta kakku olisi mahdollisimman lähellä oikean suklaamunan makua, niin päätin tehdä oikean suklaapommin =)

Aloitin kakun tekemällä suklaakääretorttupohjan. Löydät ohjeen pohjaan edellisestä tekstistäni. Tein kaksi pohjaa, josta riitti syötävää noin 15 hengelle. Pohjista leikkasin erikokoisia munan muotoisia paloja. 
Pohjia kostutin appelsiini täysmehulla ja täytin appelsiinimarmeladilla sekä suklaamoussella. Suklaa-moussen kanssa sopii oikeastaan mikä tahansa hillo tai marmeladi, sen voi valita oman maun mukaan. Alimmaiseksi tulee tietenkin suurin pala, ja siitä sitten kootaan kakku niin että ylimmäiseksi jää pienin pala. Kuorrutin vielä kootun kakun suklaamoussella koska sitä tuli niin iso satsi. Näin myös kakun muotoa pystyi vielä vähän muokkamaan.


Kakkupohja leikattuna munan muotoiseksi

Täytetty ja kuorutettu muna =)

Suussa sulava suklaa-mousse

Suklaa-mousse (riittää noin 15 henggen kakkuun)

200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
2 kananmunan keltuaista
300g tummaa suklaata
5 dl kuohukermaa
3 liivatetta

 Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. 
Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokerit keskenään.
Sulata suklaa vesihauteessa kattilassa. Lisää sulanut suklaa tuorejuusto seokseen. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja kiehauta kattilassa pienessä vesitilkassa. Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Kääntele kerma varovasti muiden aineistem sekaan lastalla tai kauhalla, tee massasta tasainen. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa kakun täytteenä tai jälkiruoka-kulhoissa jos tarjoat moussea jälkkärinä. 

Kakun päälle laitoin vielä suklaakermaa, koska se on mun mielestä kauniimman värinen kuin suklaa-mousse. Kakun koristelin M&M karkeilla ja pääsiäis karkeilla. 

                          Tämä suklaamuna-kakku oli kyllä lasten mieleen ja aikuistenkin =)




Tein vielä toisenkin leipomuksen kyläreissulle. Olin pitkään halunnut kokeilla suklaa versiota Brita-kakusta
ja nyt sain siihen mahdollisuuden. Täytyy myöntää että pidän kuitenkin enemmän alkuperäisestä Brita-kakusta joka siis sisältää kakkupohjaa, marenkia, kuohukermaa ja tuoreita mansikoita. Suklaa-brita on huomattavasti makeampi mutta hyvää sekin.

Suklainen Brita-kakku



Pohja:
250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munan keltuaista
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
4 munan valkuaista
2 dl sokeria
1 dl kaakaotomusokeria
(100 g mantelirouhetta tai mantelilastuja)

Täyte:
3 dl vispikermaa
200-300 g vaniljarahkaa
3-4 banaania viipaleina
1 tl vaniljasokeria
300 g Marabou Appelsiini-krokanttisuklaata
Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Levitä taikina kahdelle pellille leivinpapereiden päälle. Taikinaa tulee melko ohut kerros, joten älä huolestu.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää koko ajan vatkaten vähän kerrallaan sokeri ja kaakaotomusokeri.
Levitä seos taikinalevyjen päälle ilmavasti. Ripottele pinnalle halutessasi mantelirouhetta tai mantelilastuja.
Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Siirrä alimmainen levy tarjoiluvadille tai foliolla vuoratulle uunipellille.

Valmista täyte.
Vaahdota vispikerma, lisää vaniljarahka ja vaniljasokeri.
Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa.
Sekoita sulatettu suklaa täytteeseen.
Levitä täyte paksusti toisen Brita-pohjan päälle, viipaloi päälle banaanit. Nosta pinnalle varovasti toinen levy.
Koristele suklaa-makeisilla, appelsiinin kuori raasteella, marjoilla ym.
Siivilöi halutessasi tomusokeria.

Hyvää pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti