perjantai 18. huhtikuuta 2014

Suklaatoukan pääsiäiskakku

Se onnistui! Itse keksin täytteet ja koristelut. Vähän jännitti täytteiden kanssa että miten jähmettyvät, mutta hyvin meni. Tein myös ekat suklaaperhoset, nekin onnistui ja pysyivät vielä ehjinäkin kun siirtelin niitä =)
Suklaatoukan pääsiäiskakku on tehty dominokeksipohjasta, sitruuna-persikkatäytteestä, valkosuklaa-mascarponetäytteestä, suklaamakeisista ja perhosista, sekä suklaakermakoristeilla.


Tässä resepti tähän herkulliseen ja raikkaaseen pääsiäiskakkuun =)

Suklaatoukan pääsiäiskakku

Pohja:

  • 350g dominokeksejä tai vastaavia
  • 150g sulatettua voita tai margariinia
Täyte 1:
  • 2,5 dl vispikermaa)
  • 1 prk sitruunarahkaa
  • n 400g persikanpuolikkaita sokeriliemessä
  • 1/2 dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 0,5 dl persikanlientä tai hedelmämehua
Täyte 2:
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 1 prk mascarponejuustoa
  • 2 pkt pandan valkosuklaata
  • 3 liivatelehteä
  • 0,25 dl vettä
Koristeluun: Tummaa suklaata noin 70g, suklaakermaa 1 dl, pääsiäismakeisia

- Murskaa keksit (ite teen niin että laitan keksit pakastepussiin, kaks pussia päällekkäin ettei mene rikki. Sitten murskaan keksit jaloillani)
- Sulata voi/margariini ja sekoita keksimurska joukkoon
- Laita 24cm tai 26cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia, voitele vuoan reunat esim juoksevalla rasvalla kevyesti ja ripottele päälle tomusokeria (näin kakku irtoaa vuoasta nätisti)
- Laita keskiseos pohjalle

- Valmista täytteet (Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka/mascarpone, mausta sokerilla, pilko persikat ja raasta valkosuklaalevyt, sekoita joukkoon. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi, purista ylimääräinen vesi pois ja kiehauta mehu tai vesi tilkassa. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan vatkaten.
- Laita keksipohjan päälle ensin sitruuna-persikkatäyte ja sen päälle valkosuklaa-mascarponetäyte. Anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa.


Irrota vuoka ja siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. 

Suklaa-perhoset

Kinuskikissan sivuilla on todella hyvät ohjeet perhosten tekoon, itse käytin hänen ohjeita avuksi. Koristeiden teko on helppoa jos on oikeat välineet. Tarvitset pienen tyllan (itse ostin ihan suklaakoristeita varten tarkoitetun pienen pursottimen)


Kinuskikissan sivuilta sain perhosmallin jonka tulostin ja suklaalla pursotin leivinpaperin päälle. Leivinpaperin taitoin ja laitoin perhosen jääkaappiin kovettumaan. Seuraavana päivänä perhonen irtosi helposti paperista ja sain siirrettyä kakun päälle. Ole varovainen siirtovaiheessa, jos pidät perhosta liian kauan kädelläsi se sulaa!

Suklaaruusut kannattaa pursottaa ennen makeisten ja perhosten asettelua =)




Olin kyllä tosi tyytyväinen tämän kakun makuun ja ulkonäköön, suklaalla saa tehtyä niin hienoja koristeita =)


Hyvää ja maukasta pääsiäistä kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti