maanantai 14. huhtikuuta 2014

Lego-movie kakku

Tähän asti ehkä haastavin kakku projekti oli tämä Lego-movie aiheinen kakku. Toiveena oli 10v Eetulle 20-hengen kakku parilla lego-hahmolla. Täytteeksi toivottiin mustikka ja mansikkatäytteet jotka jostain syystä ovat nyt tosi suosittuja =) Marjaisat täytteet on toki hyviä ja raikkaita.
Päätin tehdä lego-palikoita joiden päällä olisi pari Lego-movie hahmoa. Täytyy myöntää että kyseinen elokuva oli minulle vieras, onneksi puolisoni työskentelee lelukaupassa joten sain lego-kuvaston avukseni =)


Paistoin seitsemän munan kakkupohjan kolmessa leipävuoassa, yhteen leipävuokaan menee max kolmen munan taikina. Leikkasin pohjat kolmeen osaan, kostutin ja täytin. Seuraavana päivänä kumosin pohjat ja kuorrutin ne sokerikreemillä. 


Ostin vihreän, keltaisen ja punaisen sokerimassa paketin, yhteen palikkaan riitti juuri ja juuri massat niin että sain tehtyä palikoiden päälle vielä ne "ympyrät"


Haastetta riitti sokerimassalla koristellessa. Olen tottunut koristelemaan pyöreitä kakkuja. Neliskulmaisia tehdessä tuli rumia ryppyjä reunoille. Ryppyiset kohdat peitin pikku palikoiden avulla =)


Keltaisen palikan alla on pahvilevy jottei alimmat kerrokset kostuisi. 


Lego-movie hahmot olivat myös haastellisia. Mitä pienempiä ykistyiskohtia sen vaikempi =) Kyllähän näitä tehdessä vierähti tunti jos toinenkin. 


Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen lopputulokseen ja ensimmäiseen lego-kakkuuni =) Nyt pidän vähän breikkiä ja näillä näkyvin seuraava projekti on vasta toukokuun puolessa välissä. 
Pääsiäiseksi olen kuitenkin suunnitellut oman kakun, ja siitä lisää pitkäperjantaina. Lupasin myös anopille tehdä mämmi-kakun. Näistä lisää pääsiäisenä =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti