tiistai 4. helmikuuta 2014

Parkour-kakku

Juuso harrastaa Parkouria ja toivoi synttärikakun jossa tämä harrastus näkyisi. Täytyy myöntää että meni tovi miettiessä miten ihmeessä saan toteutettua kakun sillä aiheella. Mietin teenkö "seiniä" ja esteitä, mutta se tuntui jotenkin tylsältä. Sitten bongasin netistä Parkour-harrastuksen virallisen logon. Joka oli mielestäni juuri hyvä kakun koristeeksi =)
Sain valkoisesta logosta idean tehdä mustan pohjan lakritsasta. Kakku on kuorrutettu siis taivaallisella lakritsi-kinuskilla. Täytteeksi makean lakritsan kaveriksi tein marja-sitruunatäytteen. Tarkoitus oli tehdä vadelmamousse mutta tähän aikaan vuodesta ei kotimaisia vadelmia löydy, tai jos löytyy ne on poskettoman kalliita.



Parkour-logot ja kakun reunoilla menevät "esteet" on valkoista sokerimassaa. Mua hieman jännitti miten nuo koristeet kestää lakritsi-kinuskin päällä, mutta hyvin kestää kun antaa lakritsin jähmettyä kunnolla ennen koristeiden laittoa. Kinuski on kuitenkin koostumukseltaan pehmeää joten koristeet pitää laittaa tosi varovasti.



Lakritsikastikkeen ja marja-sitruunatäytteen ohjeen löydät tästä;


Lakritsikastike (5 munan kakun päälle ja reunoille, jos haluat vain päälle tee puolet pienempi)



  • 3 dl kuohukermaa
  • 300g hopeatoffee, kick-karkkeja tai Brunbergin lakritsi-toffeita


- Kaada kerma teflon-pintaiseen kattilaan ja lisää karkit
- Lämmitä keskilämmöllä, niin että karkit sulaa kermaan
- Kiehauta vielä 5 min
- Anna hieman jäähtyä ja kaada kakun päälle

Marja-sitruunatäyte (täytettä tulee runsaasti, riittää ainakin 7 munan kakkuun)

  • 300g kunigatar-marja sekoitusta (vadelmaa,mustikkaa, mansikkaa)
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk creme fraichea
  • 1 prk maustamatonta tuorejuustoa
  • 1-1/2 dl sokeria maun mukaan
  • 3 rkl sitruunatahnaa
  • 6 liivatelehteä
  • 1/2 dl vettä
- Sulata marjat huoneenlämmössä
- Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5 min ajaksi
- Siivilöi ja hienonna haarukalla nesteet marjoista pois
- Vatkaa kerma, lisää marjat, tuorejuusto, creme fraiche, sokeri, sitruunatahna
- Kuumenna vesi kattilassa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kattilaan
- Kiehauta hetki ja anna hieman jäähtyä
- Kaada liivateseos ohuena nauhana marjatäytteeseen kokoajan vatkaten





Tällä viikolla riittää hommaa, Aadan synttärit lähestyy ja tarttis leipoa pari kakkua, whoopieseja ja pikkuleipiä. Onneksi Aada on innokas auttamaan, joten ei tarvii kaikkea tehdä yksin =)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti