maanantai 17. helmikuuta 2014

Barbie-kakut

Aadalla oli vielä kaveri-synttärit ja aika hurjat sellaiset =) Paikalla oli 16 5-6 vuotiasta kahden tunnin ajan. Melu ja meno oli melkoinen mutta hyvin meni kaiken kaikkiaan. Tarjosin lapsille herkut piknik meinigillä. Levitin suuren lakanan lattialle, johon lautaset ja mukit. Sitten tarjoilin lapsille ensin suolaisia lihapulla-tikkuja ja rypäleitä sekä suolatikkuja. Sen jälkeen pikkuleipiä ja Barbie-kakkua.

Barbie-kakkua olen tehnyt ennenkin, siitä on jo pari vuotta ja se oli täysi katastrofi. Silloin en osannut muotoilla kakun pohjaa niin että se näyttäisi Barbien mekolta. Tällä kertaa onnistuin paremmin =)


Nämä kolme kakkua on tehty kahdesta kääretorttulevystä, täytteinä lemon curd tahna ja lakritsitäyte. Mekot ovat sokerimassaa. Kakkuihin käytin kolmea nukkea jotka ovat siis kakun sisällä. Lapsilla oli hauskaa kun Barbien mekkoa leikattiin =)
Tässä vielä kakkujen teko vaihe vaiheelta.

Ensin piti löytää sopivan mallinen ja pituinen astia johon voisin koota Barbien mekkoa.


Kääretorttupohjat kasasin yhteen 3l mittakannuun ja kahteen juomalasiin. Lasit ja kannut on vuorattu kelmulla. Nämä täytin ja kasasin ja annoin hyytyä yön yli.



Sitten oli kumoamisen aika. En ole ennen tehnyt noin korkeaa kakkua, ja täytyy sanoa että kakku oli hieman horjuva. Onneksi se pysyi kuitenkin pystyssä ja kun kuorrutin kakun sokerikreemillä niin ei enään horjunut. 



Sitten oli aika työntää Barbie kakun läpi, tässä kohtaa pitää olla varovainen ettei koko homma hajoa. Seuraavaksi kiedoin sokerimassa-levyn Barbien ympärille ja tein tahallaan mekkoon ryppyjä jotta se näyttäisi aidommalta.


Kun kaikilla nukeilla oli hameet aloin tekemään koristeita mekkoihin.



Näistä kakuista riitti syömistä noin 20-hengelle. Tietenkin huomioiden että suurin osa oli lapsia ja annokset pienet. Jokainen halusi kuitenkin kakkua lisää, joten ilmeisesti se maistui =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti