tiistai 30. heinäkuuta 2013

Valkosuklaa-marjakakku

Meille tuli Ruotsista asti vieraita ja sain taas tilaisuuden tehdä kakkua =)
Olin jo pitkään haaveillut kunnon marjapläjäyksestä yhdistettynä valkosuklaan kanssa. Tällainen siitä tuli.


Pohja on tehty seitsemästä munasta ja on siis ihan perus sokerikakkupohja. Täytteenä mansikkamousse, mun uusi suosikki =) Kakun kuorrutin valkosuklaakreemillä, jota olen ennen käyttänyt vain sokerimassojen alla tiivisteenä. Toimi hyvin myös tässä. Kakku sai kauniin ja tasaisen ja hyvänmakuisen kuorrutteen. Itse kun en niin välitä kermasta. Kakun reunat koristelin kuitenkin kermalla.
Kakun päällä on paljon marjoja, sain käydä poimimassa naapurin pihalta. Olisi kyllä ihana saada joskus omat marjapensaat, niin hyviä ne ovat.
Kakun päällä on mansikkaa, vadelmaa, musta ja punaviinimarjaa, karviaismarjaa ja vaahtokarkkeja. Ja marjojen päälle laitoin vielä rouhittua valkosuklaata.
Tässä herkullisen mansikkamoussen ohje, jonka voi tehdä joko tuoreista tai pakastetuista mansikoista.

Mansikkamousse (24 hlön kakkuun, noin 7-8 munaa)


  • 6 dl vispikermaa
  • 500g mansikkaa
  • 4 liivatelehteä
  • 1/2 dl vettä
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 3 tl vaniljasokeria

- Laita liivatteet likoamaan noin 5min runsaaseen kylmään veteen
- Soseuta mansikat
- Vatkaa kerma ja sokerit kuohkeaksi'
- Purista liivatteista nesteet pois ja keitä vedessä, anna hieman jäähtyä
- Lisää mansikat kermaseokseen
- Lisää liivateseos mansikka-kermaseokseen vähitellen
- Tarkista makeus

Tämä kakku upposi niin hyvin että meinas loppua kesken =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti