maanantai 20. toukokuuta 2013

Yksisarviset

Sain mieheni työkaverilta haasteen tehdä kakku yskisarvis-aiheella. Ensin mietin tekisinkö ihan yksisarvisen muotoisen kakun, mutta aattelin että se on ehkä hiukan tylsä. Joten selailin nettiä ja kattelin kuvia yksisarvisista ja sitten päädyin tekemään tämän värikkään ja suloisen yksisarviset kakun. Tämä on nyt siis testi-kakku ja Tiian kakun teen ennen juhannusta. Se saattaa olla hieman erinäköinen, mutta värimaailma pysynee aika samana.


Tämän kakun tein viiden munan pohjalla johon lisäsin kaakaojauhetta 2tl. Minusta pohja olisi voinut maistua enempikin suklaalle joten seuraavaan kakkuun tulee lisää kaakaojauhetta. Välissä on tuoreita mansikoita ja valkosuklaamoussea. Kostukkeena käytin vaniljamaitoa (josta on tullut mun suosikki kostuke).
Kakun kuorrutin valkosuklaakreemillä. Valkosuklaakreemi-ohjeen bongasin Kinuskikissan sivuilta ja se on älyttömän hyvää! Olen ennen siis tehnyt kreemit kaupan valmiista jauheista, mutta itsetehty kreemi on maultaan ja koostumukseltaan huomattavasti parempi.
Mulla kun on ollu se ongelma aikaisemmissa marsipaani ja sokerikuorrute kakuissa että ne alkaa hikoilemaan vaikka säilytän kakkuja jääkaapissa ilman kupua. Nyt tällä itsetehdyllä kreemillä ei moista ongelmaa ollut. Kakun tein jo edellisenä päivänä, ja kakku säilyi jääkaapissa kaksi päivää hikoilematta yhtään!

Tässä herkullisen valkosuklaa-kreemin ohje (Kinuskikissa) noin 5 munan kakun kuorruttamiseen

250g valkosuklaata
100g voita tai margariinia
1/2 prk mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria

- Sulata suklaa vesihauteessa
- Sekoita voi ja juusto tasaiseksi massaksi vatkaimella ja lisää suklaa sekä sokeri kokoajan vatkaten
- Jatka kunnes kreemi on kuohkeaa
- Kuorruta kakku samantien, kreemi kovettuu nopeasti.

Valkosuklaamousse (Hellapoliisi) Huom!Tästä ohjeesta tulee runsaasti täytettä =)

2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora Vispiä
200g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- Sulata suklaa
- Yhdistä vaahdot ja suklaa
- Kaada lopuksi liivatteet joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen

Sain hyvän vinkin Pullahiireltä kasata täytekakku takaisin kakkuvuokaan paistamisen jälkeen. Näin saat täysin tasaisen ja kauniin kakun. Eli pohjan leikkasin kolmeen osaan. Kelmutin 24cm vuoan ja laitoin alimmaiseksi sen palan joka tulisi päällimäiseksi kun kakku kumottaisiin. Kostutin pohjan, laitoin päälle tuoreita mansikoita sekä valkosuklaamoussea. Täytin seuraavan välin samalla tavalla. Päällimäisen levyn kostutin ja päällystin kelmulla.



Anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa. Kumoa seuraavana päivänä niin että laitat kakkuvuoan tarjoiluastiaa vasten ja käännät ympäri. Tältä näyttää kumottu kakku =)


Seuraavaksi kuorrutin kakun valkosuklaa-kreemillä.


Tähän kakkuun meni 500g vaaleansinistä sokerimassaa, josta kaulimalla saa ison pyöreän muodon. Massaa pitää kaulita niin että menee reilusti yli kakun reunojen.


Sitten leikkasin kuvioleikkurilla nätisksi reunat, huom...kannattaa tässäkin kohtaa leikata reunat niin että jää noin 2 cm kakusta. Silloin ei pääse kakun kosteus läpi.


Koristelua varten ostin yksisarvismuotin. Tähti ja sydänmuotteja en ehtinyt saamaan joten tein ne käsin. Kukkamuotit multa löytyi kotoa. Muottien tekemisessä meni paljon aikaa kun tein käsin, ja tulos ei ollut ihan niin tasainen. Seuraavassa kakussa onkin sitten vähän siistimpi jälki =)


Sateenkaaren sokerimassat ostin kaupasta. Siellä oli sellainen paketti joka sisälsi keltaista, vihreää, sinistä ja punaista sokerimassaa. Se oli hyvä tähän tarkoitukseen, vaikka mielestäni tämä massa oli huonompaa kuin leivontaliikkeistä ostamani. Tämä sateenkaari-massa kuivui nopeammin ja halkeili.

Koristeet ja kimalteet kiinnitin elintarvikeliimalla


Olin melko tyytyväinen tähän testi-versioon. Seuraavaan kakkuun teen hieman suklaisemman pohjan, ja saan koristeet vähän siistimmiksi muottien avulla. Täytteet olivat minusta herkulliset. Mansikat ja valkosuklaa ovat kuin tehdyt toisilleen. Ja mitä parasta, lapset ihastuivat tämän kakun makuun. Lapset ovat mun parhaita
makutuomareita, koska ne sanoo kyllä suoraan jos ei ole hyvää =)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti