keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulu koristelua




Minä en ole koskaan ollut kovinkaan innokas askartelija. Musta aina tuntuu että ei tule mieleen mitään ideoita. Täksi jouluksi halusin uusia kuusenkoristeet ja kaipasin jotain yksinkertaista ja vähän "vanhanaikaista". Kammoksun kaupoissa olevia valtavia räikeän värisiä glitteri palloja! Yritin etsiä netistä sopivia koristeita ja törmäsin Kotivinkin sivuun jossa oli malleja itsetehdyistä koristeista. Ja siitä se innostus lähti!Kaivoin vähän kaappeja ja löysin kaikkea materiaalia jota pystyttiin askarteluissa käyttää.

Tämä tehtiin vanhasta tapetista ja pienistä silkkiruusuista joita olen aikoinaan käyttänyt  hääkutsujen  koristeluun :)
Tämä tehtiin vanhasta joulukortista.
Kaapista löytyi myös joulu-aiheisia tarroja.

Nämä koristeet tehtiin tyhjistä maitotölkeistä, päällystettiin  tapetilla ja vanhoilla joulukorteilla. Muodot  saatiin piparkakku muoteista. Naruna käytettiin lahjanauhaa ja silkkinauhaa.



Kaapista löytyi myös vinopino raamattuja ja virsikirjoja, joita käytin söpöjen sydämmien tekoon. Ensin piirrät sydämmen muodon kirjan sivun päälle vaikka piparkakku muottia käyttäen, Sitten leikkaat nipun sydämmiä (10 kpl sivuja) taitat ja nidot tai ompelet ne keskikohdalta yhteen. Rei´ittimellä reikä josta pujautat nauhan. "Avaa" sivut jotta saat pyöreän muodon.




Tadaa! Ilmaisia itsetehtyjä koristeita. Aadakin tykkäs ihan hirveesti tehdä näitä. Kerrankin tämä mamma jaksoi askarrella :)

Joulu on jo lähellä...Me aiotaan tänä vuonna unohtaa kinkut ja laatikot. Meillä syödään katkarapu leipiä alkuruoaksi, savustettua lohta ja kreikkalaista rosollia. Pääruokana uuniperunoita porotäytteellä. Mahdollisimman helpolla halutaan päästä, ja ei me kuitenkaan välitetä kinkusta yhtään.
Nää jouluvalmistelut jää muutenkin vähän vaiheeseen kun kaikki ollaan vuorotellen kipeenä. Ensin Aadalla oli vatsatauti ja flunssa, sitten Oivalla sama +korvatulehdus ja rokko, mullakin oli vatsatauti ja nyt iski flunssa. Että näin...Voipi olla että aattona tilataan pizzat kun kukaan ei ole kunnossa laittaa ruokia ;) Mitä väliä...odotan vaan sitä että ollaan yhdessä. 

Bongasin Jotexin valikoimasta ihanan punatulkku kankaan, josta teetin ompelijalla kapat ja olkkaariin verhot. Nää on kivat koska ei oo niin jouluiset. Näitä voi käyttää koko talven =)





Oikein mukavaa joulun odotusta kaikille =)




3 kommenttia:

  1. Hei. Mainitset, että syötte kreikkalaista rosollia? Pystytkö laittamaan ohjetta? Kiitos jo valtavasti etukäteen ja oikein hyvää Joulun odotusta! Terv.Niina Niitlahti

    VastaaPoista
  2. Moikka Niina :) Tämän tekstin kirjoitin vuosi sitten, enkä ihan tarkalleen muista mitä kreikkalainen rosolli piti sisällään. Siinä oli kuitenkin ainakin feta-juustoa, punasipulia, kurkkua, kirsikkatomaattia, oliiveja. Eli periaatteessa perus salaatti mutta ainekset erillään :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Kreikkalainen rosolli tulee uuden vuoden pöytäämme. :) Oikein hyvää Joulua sinulle ja perheellesi. Terv. Niina

    VastaaPoista